<div dir="ltr"><div>Wow, it works!!! Thank you very much Greg, and all the chimera users. You are an awesome team.<br></div><div><br>Thanks for everything,<br><br></div><div>Quim<br></div><div class="gmail_extra"><br><div class="gmail_quote">2016-02-08 21:15 GMT+01:00 Greg Couch <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:gregc@cgl.ucsf.edu" target="_blank">gregc@cgl.ucsf.edu</a>&gt;</span>:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
  
    
  
  <div bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    This confirms that the bug with the graphics driver.  Start the
    &quot;Software &amp; Updates&quot; tool in &quot;System Settings&quot;, then switch to
    the &quot;Additional Drivers&quot; tab, and wait, and wait, and wait until it
    gives you a bunch of choices.  Then choose &quot;Using Video driver for
    the AMD graphics accelerators from fglrx (proprietary)&quot;, and click
    the &quot;Apply Changes&quot; button.  And then reboot your computer and try
    Chimera again.<br>
    <br>
    For a simple test, install the mesa-utils package and run the
    glxgears program instead of Chimera.<br>
    <br>
        HTH,<br>
    <br>
        Greg<div><div class="h5"><br>
    <br>
    <div>On 02/07/2016 06:00 AM, Quim Aguirre
      wrote:<br>
    </div>
    <blockquote type="cite">
      <div dir="ltr">
        <div>
          <div>
            <div>The output of <b>chimera --debug</b> is:<br>
              <br>
              initializing general preferences<br>
              loading Tix<br>
              initializing graphics<br>
              libGL error: unable to load driver: r600_dri.so<br>
              libGL error: driver pointer missing<br>
              libGL error: failed to load driver: r600<br>
              libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so<br>
              libGL error: failed to load driver: swrast<br>
              X Error of failed request:  BadValue (integer parameter
              out of range for operation)<br>
                Major opcode of failed request:  155 (GLX)<br>
                Minor opcode of failed request:  3 (X_GLXCreateContext)<br>
                Value in failed request:  0x0<br>
                Serial number of failed request:  1419<br>
                Current serial number in output stream:  1420<br>
              <br>
            </div>
            And the output of <b>CHIMERA/bin/linuxdist</b> is:<br>
            <br>
            /etc/debian_version:<br>
            jessie/sid<br>
            /etc/lsb-release:<br>
            DISTRIB_ID=Ubuntu<br>
            DISTRIB_RELEASE=14.04<br>
            DISTRIB_CODENAME=trusty<br>
            DISTRIB_DESCRIPTION=&quot;Ubuntu 14.04.3 LTS&quot;<br>
            /etc/os-release:<br>
            NAME=&quot;Ubuntu&quot;<br>
            VERSION=&quot;14.04.3 LTS, Trusty Tahr&quot;<br>
            ID=ubuntu<br>
            ID_LIKE=debian<br>
            PRETTY_NAME=&quot;Ubuntu 14.04.3 LTS&quot;<br>
            VERSION_ID=&quot;14.04&quot;<br>
            HOME_URL=&quot;<a href="http://www.ubuntu.com/" target="_blank">http://www.ubuntu.com/</a>&quot;<br>
            SUPPORT_URL=&quot;<a href="http://help.ubuntu.com/" target="_blank">http://help.ubuntu.com/</a>&quot;<br>
            BUG_REPORT_URL=&quot;<a href="http://bugs.launchpad.net/ubuntu/" target="_blank">http://bugs.launchpad.net/ubuntu/</a>&quot;<br>
            <br>
            /proc/cpuinfo:<br>
            cpu: 4 GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i3 CPU       M 370  @
            2.40GHz (x86_64)<br>
            cpu MHz: 2399.000<br>
            cache: 3072 KB<br>
            <br>
            /proc/meminfo:<br>
            MemTotal:        3908624 kB<br>
            <br>
            Graphics:<br>
            01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices,
            Inc. [AMD/ATI] Park [Mobility Radeon HD 5430/5450/5470]<br>
            <br>
            <br>
          </div>
          Thank you very much for your help!!<br>
          <br>
        </div>
        Quim<br>
      </div>
      <div class="gmail_extra"><br>
        <div class="gmail_quote">2016-02-07 9:38 GMT+01:00 Michael
          Elbaum <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:michael.elbaum@weizmann.ac.il" target="_blank">michael.elbaum@weizmann.ac.il</a>&gt;</span>:<br>
          <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
            <div bgcolor="#FFFFFF">
              <div style="direction:ltr;font-family:Tahoma;color:#000000;font-size:10pt">I
                installed Chimera on an old all-in-one iMac with AMD
                RV630/M76 [Mobility Radeon HD 2600/ 2700]. It worked
                fine under Ubuntu 12.04, but stubbornly stopped working
                after upgrading the OS. Eventually I gave up and went
                back to 12.04 with the &quot;radeon&quot; driver. It works
                smoothly at least for what I&#39;ve needed so far.<br>
                Michael<br>
                <br>
                <div style="font-family:Times New Roman;color:#000000;font-size:16px">
                  <hr>
                  <div style="direction:ltr"><font face="Tahoma" color="#000000" size="2"><b>From:</b> <a href="mailto:chimera-users-bounces@cgl.ucsf.edu" target="_blank"></a><a href="mailto:chimera-users-bounces@cgl.ucsf.edu" target="_blank">chimera-users-bounces@cgl.ucsf.edu</a>
                      [<a href="mailto:chimera-users-bounces@cgl.ucsf.edu" target="_blank">chimera-users-bounces@cgl.ucsf.edu</a>]
                      on behalf of Greg Couch [<a href="mailto:gregc@cgl.ucsf.edu" target="_blank">gregc@cgl.ucsf.edu</a>]<br>
                      <b>Sent:</b> Sunday, February 07, 2016 04:21<br>
                      <b>To:</b> Quim Aguirre; <a href="mailto:chimera-users@cgl.ucsf.edu" target="_blank"></a><a href="mailto:chimera-users@cgl.ucsf.edu" target="_blank">chimera-users@cgl.ucsf.edu</a><br>
                      <b>Subject:</b> Re: [Chimera-users] Chimera does
                      not run<br>
                    </font><br>
                  </div>
                  <div><span>Try running &quot;chimera --debug&quot; and
                      CHIMERA/bin/linuxdist and sending me the output
                      from both programs.  That said, it&#39;s probably a
                      problem with the graphics driver.  If you have AMD
                      or NVIDIA graphics, try installing the proprietary
                      graphics driver -- the proprietary drivers are
                      much faster than the open source ones.  If you
                      have Intel graphics, then the best way to get a
                      better driver is to upgrade to a newer version of
                      Ubuntu.  If you have AMD graphics and it still
                      doesn&#39;t work with the proprietary driver, then try
                      the Chimera daily build (can&#39;t remember if that
                      happened with Ubuntu 14.04, but it is a problem
                      with 15.04 -- the open source AMD driver works in
                      15.04 but is slower than the proprietary AMD
                      driver).<br>
                      <br>
                          HTH,<br>
                      <br>
                         Greg<br>
                      <br>
                      <div>On 2/6/2016 2:41 PM, Quim Aguirre wrote:<br>
                      </div>
                    </span>
                    <blockquote type="cite"><span>
                        <div dir="ltr">
                          <div>
                            <div>
                              <div>
                                <div>
                                  <div>Dear Sir/Madame,<br>
                                    <br>
                                  </div>
                                  I have recently installed Chimera on
                                  my computer which has Ubuntu 14.04 as
                                  OS. The followed the installation
                                  instructions of this link:
                                  <a href="https://www.cgl.ucsf.edu/chimera/data/downloads/1.6.2/linux.html" target="_blank">
https://www.cgl.ucsf.edu/chimera/data/downloads/1.6.2/linux.html</a> <br>
                                </div>
                                I executed the
                                chimera-1.10.2-linux_x86_64.bin file,
                                added the symbolic link in <code>
                                  /usr/local/bin/chimera</code>, and the
                                installation appeared to succeed.
                                However, then I tried to run the program
                                but the application was not able to
                                start. There was no error message. It
                                just runs a loading window for a second
                                but then it is closed automatically.<br>
                              </div>
                              What should I do to be able to install the
                              program properly?<br>
                              <br>
                            </div>
                            Thank you very much for your attention,<br>
                            <br>
                          </div>
                          Quim
                          <div>
                            <div><img src="https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif"></div>
                          </div>
                          -- <br>
                          <div>
                            <div dir="ltr">
                              <div><b>Joaquim Aguirre Plans</b><br>
                              </div>
                              <div>Student of the MSc Bioinformatics for
                                Health Sciences (UPF/UB)<br>
                              </div>
                              <div>Graduate in Biotechnology (UAB),
                                specialization in Biotechnology of
                                Processes<br>
                              </div>
                              <div>[Tel.] <a href="tel:%2B34%20692%20352%20112" value="+34692352112" target="_blank">+34
                                  692 352 112</a><br>
                              </div>
                              <div><a href="mailto:quim.aguirre@gmail.com" target="_blank">quim.aguirre@gmail.com</a><br>
                              </div>
                              <a href="mailto:joaquim.aguirre01@estudiant.upf.edu" target="_blank">joaquim.aguirre01@estudiant.upf.edu</a><br>
                            </div>
                          </div>
                        </div>
                        <br>
                        <fieldset></fieldset>
                        <br>
                      </span><span>
                        <pre>_______________________________________________
Chimera-users mailing list
<a href="mailto:Chimera-users@cgl.ucsf.edu" target="_blank">Chimera-users@cgl.ucsf.edu</a>
<a href="http://plato.cgl.ucsf.edu/mailman/listinfo/chimera-users" target="_blank">http://plato.cgl.ucsf.edu/mailman/listinfo/chimera-users</a>
</pre>
                      </span></blockquote>
                    <br>
                  </div>
                </div>
              </div>
            </div>
          </blockquote>
        </div>
        <br>
        <br clear="all">
        <br>
        -- <br>
        <div>
          <div dir="ltr">
            <div><b>Joaquim Aguirre Plans</b><br>
            </div>
            <div>Student of the MSc Bioinformatics for Health Sciences
              (UPF/UB)<br>
            </div>
            <div>Graduate in Biotechnology (UAB), specialization in
              Biotechnology of Processes<br>
            </div>
            <div>[Tel.] <a href="tel:%2B34%20692%20352%20112" value="+34692352112" target="_blank">+34 692 352 112</a><br>
            </div>
            <div><a href="mailto:quim.aguirre@gmail.com" target="_blank">quim.aguirre@gmail.com</a><br>
            </div>
            <a href="mailto:joaquim.aguirre01@estudiant.upf.edu" target="_blank">joaquim.aguirre01@estudiant.upf.edu</a><br>
            <img></div>
        </div>
      </div>
    </blockquote>
    <br>
  </div></div></div>

</blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br><div class="gmail_signature"><div dir="ltr"><div><b>Joaquim Aguirre Plans</b><br></div><div>Student of the MSc Bioinformatics for Health Sciences (UPF/UB)<br></div><div>Graduate in Biotechnology (UAB), specialization in Biotechnology of Processes<br></div><div><a href="mailto:quim.aguirre@gmail.com" target="_blank">quim.aguirre@gmail.com</a><br></div><a href="mailto:joaquim.aguirre01@estudiant.upf.edu" target="_blank">joaquim.aguirre01@estudiant.upf.edu</a><br><img src="https://docs.google.com/uc?export=download&amp;id=0B1MgYq-CnHOxM0hNeWtSVUFYZzA&amp;revid=0B1MgYq-CnHOxUUM1MnA5WHNBN2c4Um11clJyUmlTZW9KV3BJPQ"></div></div>
</div></div>